03 Ambitiedocument

Het Gerben H. Zalms Depot van Triviale Zaken bewaart voorwerpen en documenten voor het jaar 3012. Onze ambitie is om hét internationale instituut te worden voor de geschiedenis van de toekomst.

Onze visie is dat we alleen met de bril van nu naar de werkelijkheid kunnen kijken. Vanuit die bril archiveren en bewaren we. Maar de vragen van toekomstige generaties veranderen. En daarmee historische interesses. Daarom verzamelen we alles wat nu triviaal lijkt, of anderszins overbodig om te bewaren. Zo faciliteren we de archeologen en historici van de toekomst bij hun historisch onderzoek.

Het belangrijkste criterium om voorwerpen op te nemen is dat er geen criteria zijn om ze op te nemen. De belangrijkste onderdelen van de collectie hebben titels als: Overige voorwerpen, Diverse bundels, Allerlei hulpstukken.

Het depot is niet openbaar toegankelijk. Alles is gericht op het conserveren en bewaren van voorwerpen voor de zeer lange termijn. Nieuwe objecten worden gepresenteerd op deze website. Zo blijft een groot deel van de collectie voor iedereen zichtbaar.

Daarnaast doen we onderzoek en verzorgen we regelmatig publicaties, zoals Alles wat achterblijft op de veiling (in ontwikkeling).

We verwerven onze voorwerpen door eigen aankopen, maar vooral door giften. Om de continuïteit van het depot te waarborgen, hebben we een economische basis nodig. Daarom organiseren we regelmatig tentoonstellingen en beurzen. Ook zijn we in gesprek met sponsoren en is de Vereniging Vrienden Van Het Depot opgericht door voorzitter Charles van Gestel. En ten slotte verkennen we de mogelijkheden om nieuwe geldstromen aan te boren door het faciliteren van seminars en bedrijfsuitjes.

Onze speerpunten voor de komende jaren zijn groei en professionalisering. We streven naar een collectie van 10.000 objecten in 2017. In dat jaar willen we bovendien internationaal bekend staan als autoriteit op het gebied van ahistorische geschiedenis.

Plaats een reactie